Đukanović: Jakov Milatović nastupa sa platforme "velike Srbije"

Milo Đukanović tvrdi da njegov protivkandidat u drugom izbornom krugu, Jakov Milatović iz Pokreta Evropa sad, "nastupa sa platforme 'velike Srbije'".

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef crnogorske države je rekao i da je "to nesumnjivo".

"(Andrija) Mandić, (Goran) Danilović to s ponosom ističu, ali koliko god pokušavali da se prikriju to su i (Aleksa) Bečić i (Jakov) Milatović. To je svakome ko zagrebe malo ispod površine potpuno jasno", rekao je on.

"I jedan i drugi su poletarci SNP-a koji su na svakom raskršću kroz koje smo prolazili, bili protiv Crne Gore. Njihov temelj je tamo, i nisu se oni mnogo odatle pomerili, ako su se uopšte pomerili", dodao je on na predizbornoj tribini u jednoj od bjelopoljskih mesnih zajednica.

Prema njegovim rečima, protekle dve i po godine, od kada je njegov DPS nakon tri decenije otišao u opoziciju na parlamentarnim avgustovskim izborima 2020., "najtačnije mogu opisati kao agonija crnogorskog društva".

S obzirom na to da Crnu Goru nakon predsedničkih očekuju i vanredni parlamentarni izbori, Đukanović, kako je saopšteno iz DPS, kaže da se predstojeći predsednički izbori mogu posmatrati kao prvo poluvreme.

"Pobeda na parlamentarnim izborima vratiće Crnu Goru u normalnost", kazao je Đukanović i ponovio da je tokom protekle dve i po godine Crna Gora iz stanja dobrog prosperiteta, napretka prema Evropskoj uniji, ušla u jedno potpuno nenormalno političko stanje.

To stanje je opisao kao "agoniju crnogorskog društva.

On je pozvao gradjane da ulože veliki napor da, kako je kazao, dodjemo do pobede, koju ćemo 2. aprila proslaviti.

"Razni će uticaji i uplivi biti kao što znamo i vi ste ih ovde videli kao i ja, tamo gde ja živim. Zato, hoću da vas zaista samo motivišem, da u ovih nekoliko dana uradimo bukvalno sve. Ako tako budemo radili onda sam ja savršeno miran i ubedjen da mi u nedelju veče slavimo još jednu veliku pobedu, rekao je DJukanović, koji Crnom Gorom vlada duže od 30 godina što na mestu šefa države, što kao premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu