Đukanović: Ubeđen sam u pobedu

Podgorica -- Predsednički kandidat DPS-a Milo Đukanović izjavio je da kakva god da bude izlaznost u drugom krugu predsedničkih izbora, ubeđen je da će biti pobednik.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Đukanović je za RTCG rekao da je zadovoljan osvojenim brojem glasova u prvom krugu predsedničkih izbora.

On je naveo da je bilo jasno da nije bilo moguće imati pobednika u prvom krugu, posebno ako se zna da je bio veliki broj učesnika - lidera političkih partija sa dugim parlamentarnim stažom.

"Zadovoljan sam postignutim rezultatom u prvom krugu", rekao je Đukanović.

On je naveo da treba imati u vidu jasnu projekciju o dva izborna kruga i da je bilo jasno da ne treba "dodavati gas do daske u prvom krugu".

"Tu pre svega mislim na ljude kojima nije lako doći do biračkog mesta. Zato se nismo naprezali, ali sve što treba da dobijemo kao finalni efekat planiramo za drugi krug. Dobiti 120.000 glasova nije lako u Crnoj Gori, to je respektabilna cifra", kazao je Đukanović.

On je naveo da su dani između dva izborna kruga izoštrili sliku.

"Crna Gora ovde ne bira između dva kandidata, nego put u budućnost. Glas za mene je glas za put kontinuiteta", naveo je Đukanović.

Naglasio je da je u vremenu kada je on bio na čelu Vlade i države, Crna Gora postala članica NATO, i da je sebi otvorila vrata EU.

Đukanovich je naveo i da ne misli da će izborni ishod zavisiti od manje ili veće izlaznosti.

On je ponovio da nudi bolji život u Crnoj Gori, privlačenje respektabilnih stranih investitora i ubrzanje puta ka EU.

"Evropska unija je krenula da aktuelizuje politiku proširenja, njoj sada trebaju nove članice, kroz ta vrata nema ko da prođe osim Crna Gora. Treba nam nova vlada koja će se posvetiti reformama, na bazi tog obnovljenog podsticaja EU", dodao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu