Dodik: Razgovor sa Putinom bio uspešan, potvrđeno je

Lider bosanskiһ Srba Milorad Dodik je, u intervjuu za RIA Novosti, ocenio da je razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom bio uspešan.

Izvor: Tanjug
Podeli
Alexey Filippov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Alexey Filippov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

On je izrazio zahvalnost na podršci Ruske Federacije Republici Srpskoj.

"Razgovor je bio veoma uspešan. Razmenili smo stavove o trenutnoj situaciji u našim odnosima, o regionalnoj i globalnoj agendi. Još jednom je potvrđen prijateljski odnos Vladimira Vladimiroviča Putina i Ruske Federacije prema Republici Srpskoj. Potvrdili smo da mi smo pouzdani partneri i svi naši sastanci su dokaz o tome“, rekao je Dodik.

On je dodao da je veoma zahvalan na podršci koju Ruska Federacija pruža Republici Srpskoj, posebno na nivou međunarodnog prava, kao i da je Rusija garant implementacije Dejtonskiһ sporazuma i uslova koji se moraju ispuniti na nivou Savet bezbednosti UN.

Dodik je naveo da je predsednik Rusije pokušao da uspostavi dijalog sa Zapadom na temu zajedničke bezbednosti, ali ga nisu poslušali i nastavili su da rade sa Rusijom, ono što su ranije uradili sa Jugoslavijom.

"Predsednik Putin brine o svojoj državi i svom narodu. On je uvek bio principijelan kada je ranije pokušavao da razgovara sa Zapadom i NATO-om i uspostavi odnose zajedničke bezbednosti i politike. Međutim, oni ga nisu poslušali i nastavili su da rade sa Rusijom ono što ranije su radili sa Jugoslavijom“, rekao je Dodik.

Kako je naveo, Republika Srpska pregovara sa Ruskom Federacijom o projektima rekonstrukcije termoelektrana i nabavci opreme za rad u rudnicima, a o ovim pitanjima, dodao je, moglo bi se razgovarati već u junu, tokom posete delegacije RS Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu