Vodena bujica nosila sve pred sobom, katastrofa kod Užica FOTO

Nevreme koje je pogodilo užički kraj iza sebe je ostavilo pravu katastrofu.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Vodena bujica odnela je skoro sve puteve, a najkritičnija situacija je u zoni vodotokova, u selima Karan, Lunovo selo i Bjelotići.

Nadležne ekipe od juče su na terenu i pokušavaju da osposobe alternativne putne pravce, kako stanovnici ne bi bili odsečeni od sveta.

"Došlo je do oštećenja tri mosta, a od juče se radi na osposobljavanju alternativnih putnih pravaca. Šteta napravljena na putnoj infrastrukturi je ogromna, a ovakva katastrofa nije bila ni 2014. godine. Za samo pola sata, reka Lužnica je porasla dva metra, a vodena bujica nosila je sve pred sobom. Ekipe su sve vreme na terenu, juče je obezbeđen jedan alternativni putni pravac za meštani a drugi za minimalnu prohodnost, danas radimo da se to dodatno obezbedi. Radi se i na čišćenju putnih pravaca na kojima je došlo do obrušavanja zemljišta", izjavio je za RINU Zoran Militarov iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Izlile se Bresnička i Loznička reka na teritoriji grada Čačka

Zbog obimnih padavina koje su juče zadesile teritoriju grada Čačka kao i granične gradove i opštine, došlo je do izlivanja vodotokova drugog reda, kazao je načelnik štaba za vanredne situacije grada Čačka Bratislav Zečević.

Foto: Rina
Foto: Rina

"Na tri mesta izlila se Bresnička reka u MZ Katrga, Loznička reka na više lokacija u delu iznad magistralnog puta. Reka Lupnjača bila je na granici izlivanja kod magistralnog puta ali brzom intervencijom JKP 'Vodovod' i Civilne zaŠtite problem je otklonjenčka, vatsrogasno", spasilačkom jedinicom i komunalnom milicijom, kazao je Zečević.

Prema podacima koje je prikupio situacioni centar grada Čačka do 20 časova nije bilo dojava da je voda ušla u stambene objekte.

"Većih problema bilo je na magistralnom putu kod manastira Vavedenje kao i na gradskom području gde odvodi površinskih voda nisu bili u stanju da prihvate ovu količinu vode. Bilo je nekoliko crpljenja vode iz dvorišta kao i iz podrumskih prostorija. Danas nastavljamo sa sanacijom terena", rekao je Zečević.

Foto: Rina
Foto: Rina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu