Zakazana sednica: Zećani odlučuju o povlačenju priznanja tzv. Kosova

Predsednik Skupštine opštine Zeta i funkcioner Demokratske Crne Gore Luka Krstović rekao je da je za 11. jun u 20 časova zakazao sednicu lokalnog parlamenta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/smith371
Ilustracija: Shutterstock/smith371

Na njoj će se raspravljati o Deklaraciji o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Krstović je rekao da je sednica zakazana za 11. jun u 20 časova, kada se završava izborna ćutnja u vezi sa vanrednim parlamentarnim izborima, prenosi RTCG.

"Šesta sednica Skupštine opštine Zeta zakazana je po redovnom postupku u skladu sa zahtevima kolega odbornika i predsednika Opštine. Na dnevnom redu će se naći pet tačaka dnevnog reda, među kojima i Deklaracija kolega iz nekadašnjeg Demokratskog fronta. Sada se materijal za sednicu distribuira kolegama odbornicima, kako bi se po prvi put formalno upoznali sa sadržajem dnevnog reda sednice i elementima tačaka dnevnog reda", rekao je Krstović.

On je dodao da se očekuje da će nakon sagledavanja i analize predloženih tačaka dnevnog reda, klubovi odbornika zasedati i doneti odluku o izjašnjenju.

Iz DF, koji je u međuvremenu prestao da postoji, ranije su predložili Odluku o usvajanju Deklaracije o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu