Javio se Pušilin: Cela Ukrajina...

U Bahmutu nema nijednog ukrajinskog zločinca, grad kontroliše Rusija, kazao je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

Izvor: RT.rs
Podeli
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Ukrajinske trupe danas treba pomeriti najmanje 500 kilometara od administrativnih granica novih regiona, ali je u budućnosti potrebno osloboditi celu teritoriju Ukrajine, izjavio je lider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

Prema njegovim rečima, oslobađanje četiri nova ruska regiona u njihovim administrativnim granicama više nije dovoljno, jer će Kijev nastaviti sa granatiranjem i sabotažama.

"Mi znamo sa kim imamo posla. Radi se o ukrajinskom režimu, koji je apsolutno marionetski. I uopšte, Zapadu, koji potpuno sve kontroliše, nije cilj slobodna i prosperitetna Ukrajina", kazao je Pušilin u intervjuu za "RIA Novosti".

Kako je istakao lider DNR, jedini izlaz je da se Oružane snage Ukrajine potisnu još dalje.

U Bahmutu nema nijednog zločinca, grad kontroliše Rusija

Pušilin je naveo da nisu tačne priče koje šire kijevske vlasti o "ukrajinskom prisustvu" u Bahmutu (Artjomovsk).

"Ovo je tipično za ukrajinski režim, oni sebi dozvoljavaju, i to na mnogo načina dovoljno uspešno, da obmanu svoju publiku. Tamo nema nijednog ukrajinskog zločinca, nijednog ukrajinskog vojnika. Grad je potpuno pod kontrolom Ruske Federacije", precizirao je.

On je dodao da je situacija u Bahmutu i dalje teška, zbog stalnog granatiranja ukrajinskih trupa, ali da ruska vojska drži situaciju pod kontrolom, kao i da će neprijatelj pokušati da povrati izgubljene pozicije ili pokaže neki uspeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu