Prigožin besan: "Imaju dve nedelje"

Zloglasni šef Vagnerove plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin spekuliše o mogućem "taktičkom nuklearnom napadu" na Belgorod.

Izvor: Dnevnik.hr
Podeli
Tanjug/Prigozhin Press Service via AP
Tanjug/Prigozhin Press Service via AP

Tu se ruske snage trenutno sukobljavaju sa proukrajinskim ruskim pobunjenicima.

Poslednjih nedelja tenzije između Vagnerijanaca i ruskog Ministarstva odbrane rastu, a Prigožin je ove nedelje tvrdio da je „uhvatio” njihovog pukovnika – jer je navodno naredio bombardovanje puteva za povlačenje Vagnerijanaca u Bahmutu.

"Bojim se da bi mogli da gaje neke loše misli o bacanju male nuklearne bombe na sopstvenu teritoriju. Može li to biti razlog zašto ustupamo teritoriju u Belgorodskoj oblasti jer se previše plašimo da pogodimo njihovu teritoriju, ali ne i našu", rekao je Prigožin u intervjuu za Telegram kanal Donbass Todai.

"Imaju dve nedelje"

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

Prigožin je već nekoliko puta napao ruske vlasti zbog nedostatka municije i opreme, a sada je postavio ultimatum ako ne dobiju nikakve zalihe, piše Nevsveek.

"Mi dajemo Ministarstvu dve nedelje da oslobodi naše teritorije u Belgorodu. Ali ako ne uspeju ili nismo sigurni da će to učiniti, tražiću da nam se dozvoli da odemo tamo jer će u suprotnom nastaviti da lažu ruski narod. “, rekao je i nastavio.

"Ako se to ne dogodi i situacija nastavi da se pogoršava, onda idemo u Belgorod. A to je nedaleko od Belgorodske oblasti do Rubljovke, do Frunzenske nasipa. Šta ako odemo tamo da tražimo još municije?“ rekao je šef Vagnera, misleći na Moskvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu