Kijev se oglasio: Tempirana "Zamka za krabu" – smaknuti su; Snimljen trenutak udara VIDEO

Kijev -- Ukrajinske Snage za specijalne operacije tvrde u saopštenju da je rezultat napada na štab ruske Crnomorske flote u Sevastopolju desetine mrtvih i ranjenih.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Crimean Telegram channel via AP
Tanjug/Crimean Telegram channel via AP

Među nastradalima je i više rukovodstvo flote, prenosi CNN.

U saopštenju SOF-a na Telegramu navedeno je da je specijalna operacija pod nazivom "Zamka za krabu", koja je izvedena u petak, bila tempirana u trenutku kada su se sastajali visoki oficiri ruske mornarice i da je njen rezultat desetine mrtvih i ranjenih, "uključujući i više rukovodstvo flote".

"Hrabar i mukotrpan rad Snaga za specijalne operacije omogućio je da na vreme i precizno gađaju štab Crnomorske flote, dok se viši štab ruske mornarice sastajao u privremeno okupiranom gradu Sevastopolju", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će "detalji napada biti otkriveni čim to bude moguće".

Ukrajina do sada nije dala nikakve dodatne informacije ili bilo kakve dokaze o konkretnim žrtvama među pripadnicima ruske Crnomorske flote, navodi CNN.

Nezvanični Tviter kanali bliski ukrajinskoj strani objavili su nakon napada snimak na kome se vidi oblak dima, a meštani su rekli da su videli rakete iznad grada neposredno pre eksplozije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu