Albanski novinari "zatrpali" Stana; On odgovorio: Ne komentarišemo...

Portparol EU Peter Stano izjavio da unija neće svaki dan komentarisati izjave pojedinaca o tome šta se desilo 24. septembra u selu Banjska.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/ Alexandros Michailidis
Foto: Shutterstock/ Alexandros Michailidis

On je dodao da se zna šta EU očekuje od Beograda i Prištine i da je to jasno naznačeno u prošlonedeljnom saopštenju svih 27 članica EU.

"Način kako radi EU je da ne komentariše sve izjave pojedinačno. Svi moraju da se ponašaju odgovorno i pojasne šta se desilo i reagovaćemo odgovarajuće kada dođe vreme. EU je veoma uključena u situaciju", rekao je Stano na konferenciji na pitanje albanskog novinara kako komentariše izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje kako komentariše Vučićevu izjavu da tzv. kosovska policija po Briselskom sporazumu nema šta da traži na severu, Stano je ponovio da ne komentarišu pojedinačne izjave, kao i da sa partnerima ne komuniciraju preko medija.

"Ako treba nešto da kažemo stranama reći ćemo direktno. Ključno je sada i to je obaveza svih. Partneri znaju šta EU očekuje. Nećemo komentarisati izjave preko medija, to je veoma neodgovorno", rekao je Stano i ponovio da EU čeka da istraga o događaju bude završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu