Sastali se Putin i Kadirov: "Čečenski borci svakog dana zarobljavaju ukrajinske vojnike"

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa čečenskim liderom Ramzanom Kadirovom u Kremlju.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kadirov je informisao Putina o stanju i raspoloženju među čečenskim borcima koji učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, borci ostvaruju dobar rezultat, svakog dana zarobljavaju ukrajinske vojnike i svakog dana uništavaju tehniku.

"Mi smo jedinstven region, formirali smo pet pukova, tri bataljona za to vreme u republici i svi su danas angažovani u specijalnoj vojnoj operaciji", objasnio je Kadirov.

Putin je zamolio lidera Čečenije da prenese najlepše želje učesnicima specijalne vojne operacije.

"Momcima prenesite najbolje želje. Njihovim porodicama takođe. Znam da se vi lično bavite tim pitanjima sve vreme, uključujući podršku porodicama naših boraca, koji se, uveren sam, bore na prvoj liniji fronta dobro, hrabro, junački", istakao je ruski predsednik.

O situaciji u Čečeniji

Putin je istakao da je situacija u republici, generalno, pozitivna.

"Ramzane Ahmatoviču, dogovorili smo se da se danas sastanemo i popričamo o situaciji u republici: o ekonomiji, socijalnoj sferi. Uopšteno, dinamika je pozitivna. To je u značajnoj meri tako zahvaljujući vama, vašem timu. Ljudi rade samouvereno i dobro sarađuju sa Vladom Ruske Federacije", naglasio je ruski predsednik na sastanku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu