Srušio se avion, poginuli senator i njegova porodica

Državni senator iz Severne Dakote i cela njegova porodica poginuli su kad se mali avion kojim su putovali srušio u Juti.

Izvor: Kurir
Podeli
EPA/GERRY PENNY
EPA/GERRY PENNY

Smrt Daga Larsena i njegove supruge i dvoje male dece potvrđena je u ponedeljak u mejlu koji je vođa republikanske većine u Senatu Dejvid Hog poslao svojim kolegama senatorima.

Avionska nesreća se dogodila u nedelju uveče ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Кanjonlends, koji se nalazi oko 24 kilometra severno od Moaba, navodi se u saopštenju šerifa Velikog okruga objavljenom na Fejsbuku.

Šerifova kancelarija saopštila je da su poginule sve četiri osobe u avionu.

- Senator Dag Larsen, njegova supruga Ejmi i njihovo dvoje male dece poginuli su u avionskoj nesreći sinoć u Juti. Bili su u poseti porodici u Skotsdejlu i vraćali se kući. Zaustavili su se da dopune gorivo u Juti. Nisam siguran gde počinje žalost sa takvom tragedijom, ali mislim da počinje molitvama za baku i dedu, preživelog pastorka senatora Larsena i širu porodicu Daga i Ejmi. Držite svoju porodicu blizu danas - napisao je Hog.

Istraga o padu jednomotornog Pajperovog aviona je u toku.

Nije jasno ko je upravljao avionom u trenutku pada.

Larsen je bio republikanac koji je prvi put izabran u Senat Severne Dakote 2020. Predsedavao je panelom Senata koji se bavio industrijskim i poslovnim zakonodavstvom. Bio je i potpukovnik Nacionalne garde Severne Dakote. Larsen i njegova supruga Ejmi bili su vlasnici preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu