Kijev: Kriva je Rusija; Moskva: Rutinski

Ukrajina okrivila Rusiju da stoji iza trovanja supruge šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirila Budanova, Marije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Komentarišući te optužbe KIjeva, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Ukrajina krivi Rusiju bukvalno za sve, tako da se poslednje optužbe Kijeva o trovanju supruge šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe mogu smatrati rutinskim.

"Ukrajina krivi Rusiju za sve probleme. Smatram da i za sopstevneno postojanje krivi Rusiju. Dakle, to su rutinske optužbe", rekao je Peskov.

Supruga šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe (GUR) Kirila Budanova, Marija Budanova, otrovana je teškim metalima, prenelo je juče više ukrajinskih medija, pozivajući se na neimenovane obaveštajne izbore.

Ukrajinska ''Pravda'' navela je da su otrovi najverovatnije bili u njenim obrocima, pošto je i nekoliko drugih članova osoblja GUR-a bilo otrovano.

Rojters je preneo da još nema nikakvih naznaka o tome ko stoji iza trovanja, niti je razjašnjeno kako je ono izvedeno, ali ako se potvrdi kao namerno, trovanje bi predstavljalo najozbiljniji napad na člana porodice nekog od istaknutih članova ukrajinskog vojnog rukovodsta od početka rata Ukrajine i Rusije 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu