Cure jezivi detalji ubistva devojčice: Vezali je, stavili u vreću i strpali u gepek

Cure detalji ubistva 14-godišnje V. G. u Skoplju. Prema priznanju uhapšenih, ona je stavljena u vreću i strpana u gepek.

Izvor: B92, Blic
Podeli
Foto: Shuttestock/ ArtOlympic
Foto: Shuttestock/ ArtOlympic

Trojica osumnjičenih su privedeni, određeno im je zadržavanje i teretiće ih za najteža krivična dela, rekli su na vanrednoj konfrenciji za medije ministar unutrašnjih poslova i glavni tužilac Severne Makedonije.

Trojica privedenih su, prema njihovim rečima, priznali sve detalje ubistva.

Osumnjičeni su posvedočili da su je čekali nakon što su dobili informaciju od organizatora Lj. P., koji je u bekstvu i za kojim je raspisana međunarodna poternica. Za Lj. P. tvrde da je informacije o devojčici dobio od njenog oca.

V. G. su vezali i stavili u vreću. Ubijena je van Skoplja. Osumnjičeni su ispričali i kako su kopali grob.

"Utvrđeno je da su je dve osobe koje su bile sa citroenom, a po dobijanju informacije prethodne večeri da će devojčica biti sama, odvele sa ulaza zgrade, vezale joj ruke i noge, stavili u vreću za spavanje, izvadili je, stavili u prtljažnik. Odvezeno je na lokaciju van Skoplja, a zatim je vozilo zapaljeno", rekao je Spasovski.

Prema istrazi, izjave su pokazale da su stvari izmakle kontroli jer je devojčica svuda bila tražena, pa su osumnjičeni odlučili da je ubiju.

"Njegova dosadašnja izjava u policiji koliko znam, ne znam da li će se promeniti, otac i dalje negira ove radnje. Njegovu umešanost, koju smatramo indirektnom, izvlačimo iz konteksta drugih uključenih u slučaj, jedna osoba je rekla da sve to zna iz kontakta sa ocem. Biće zatraženo njegovo zadržavanje, imamo osnova za sumnju", rekao je tužilac Gavril Bubevski.

Sve vreme otac ubijene devojčice bio je u policiji. On do juče nije priznao krivicu i negirao je bilo kakvu vezu sa slučajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu