Vlada Srbije će nastaviti da pomaže razvoj Lapova

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa predsednikom Privremenog organa opštine Lapovo Bobanom Miličićem.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ NEBOJŠA RAUS
FOTO TANJUG/ NEBOJŠA RAUS

Martinović i Miličić su razgovarali o projektima čiju bi realizaciju MDULS moglo da podrži.

Ujedno sastanak je bio prilika da ministar opštinskoj upravi donira 20 laptop računara kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

Nakon održanog sastanka, Martinović je obišao Trg kralja Aleksandra, čiju je rekonstrukciju finansiralo MDULS, a potom i zgradu koju opština planira da rekonstruiše i adaptira u Vatrogasni dom.

Govoreći o tome da realizacija navedenog projekta nije jednostavna, te da iziskuje značajna novčana sredstva, ministar je iskazao zadovoljstvo što je opština u mogućnosti da projekat finansira iz sopstvenog budžeta.

Kako je naveo, Lapovo vode mladi i agilni ljudi koji su uradili mnogo toga od 2016. godine, kada je zapravo pokrenut ekonomski razvoj ove lokalne samouprave.

U prilog tome, između ostalog, govori podatak da je u Lapovu trenutno 780 nezaposlenih, što je više nego duplo manje u odnosu na pre 15 godina kada ih je bilo blizu dve hiljade.

Istakavši da postoje zainteresovani investitori za ulaganje u Lapovo, ministar je dodao da Opština može da računa na pomoć Vlade Srbije, koja će i ubuduće, kao i do sada, podržavati razvoj Lapova i svih ostalih jedinica lokalne samouprave.

Tokom boravka u ovoj opštini, Martinović je posetio i preduzeće „Fit Step d.o.o“ koje se bavi proizvodnjom široke palete proizvoda od kartona i plastike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu