Dodik sutra pred sudom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra će se odazvati pozivu Suda BiH.

Izvor: Avaz.ba
Podeli
 FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg
FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

On će sa pravnim timom prisustvovati glavnoj raspravi, potvrdio je za RTRS advokat predsjednika Republike Srpske Goran Bubić.

Bubić je rekao da Sud još nije čuo za jučerašnji zahtjev odbrane da se sudski postupak protiv predsednika Republike Srpske i v.d. Direktor Službenog glasnika Miloš Lukić biće premješten u Osnovni sud u Banjoj Luci.

Glavnom pretresu će, pored advokata Bubića, prisustvovati i članovi šireg tima odbrane predsednika Republike Srpske, među kojima su i advokati Goran Petronijević i Anto Nobilo.

Petronijević je u izjavi Tanjugu istakao da će u sudnici biti i nekoliko kolega iz Centra za obnovu međunarodnog prava koji će javnosti objasniti regularnost ovog postupka.

"To što okrivljuju Dodika je neka vrsta licemerja, to je kao da tužite patrijarha što nas je krstio. Tuži Dodika jer je potpisao Uredbu o stupanju na snagu zakona ili izvršenju zakona koji je donijela Narodna skupština Republike Srpske kao predstavničko tijelo. Imao je obavezu da potpiše akt donet u parlamentu - kaže Petronijević.

Da Dodik nije postupio po odluci NSRS, Petronijević kaže da bi to bilo kršenje Ustava i da bi mu prijetila kazna zatvora do 12 godina. On objašnjava da iza svega stoje napadi na Republiku Srpsku i njenu imovinu, a sve je uslijedilo, navodi RTRS, nakon neslaganja sa odlukom da se određena imovinska prava RS prenesu na Federaciju BiH. Reč je o pravu svojine na šumama, nad površinama na kojima se nalaze kasarne.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu