Nove laži "Nove" na račun Višeg javnog tužilaštva: Nisu tačni navodi o istrazi protiv supruge Čede Jovanovića

Više javno tužilaštvo se oglasilo povodom netačnih navoda u tekstu koji je objavila Nova o istrazi protiv supruge Čede Jovanovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/Marko Djokovic
EPA/Marko Djokovic

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Zarad tačnog informisanja javnosti Više javno tužilaštvo u Beogradu ukazuje da nisu tačni navodi teksta “Istraga protiv supruge Čede Jovanovića godinu dana u 'fioci' Višeg tužilaštva”, koji je danas objavila Nova.

Naime, protiv Jelene Jovanović u toku je istraga, koja je pokrenuta naredbom o sprovodjenju istrage 29. septembra 2020. godine zbog krivičnog dela Zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom trajanju, a po kojoj je osumnjičena saslušana u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu 22. 10 2020. godine, nakon čega su usledile dalje dokazne radnje.

Naredbom o proširenju istrage 9. septembra 2022. godine itraga je proširena zbog krivičnog dela Zloupotreba položaja odgovornog lica.

Po naredbi za proširenje osumnjičenoj su upućena tri poziva za saslušanje, od čega dva preko policije, a potom je izdato još pet naredbi za dovodjenje okrivljene u prostorije tužilaštva radi saslušanja.

Osumnjičena je po naredbi za dovodjenje pristupila u tužilaštvo 30. novembra 2023. godine, kada je navela da je njen novi angažovani branilac, advokat Sead Spahović, sprečen da pristupi na to saslušanje, zbog čega je saslušanje odloženo za 11. decembar 2023. godine.

Protiv Jelene Jovanović u toku je i više drugih predistražnih postupaka, u kojima se postupa prikupljanjem neophodnih podataka i vrši forenzička analiza.

Napominjemo da, iako je juče novinar Nove I.M. uputio pitanja tužilaštvu u vezi sa postupcima protiv Jovanovićeve, isti, kao i mnogo puta do sada, nije sačekao odgovor tužilaštva, već je brže bolje, u njemu svojstvenom, tabloidnom maniru, izneo niz novih laži na račun rada VJT u Beogradu i glavnog javnog tužioca Nenada Stefanovića," navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu