Još 12 dana...

Slovenačka vlada odlučila je danas da produži kontrolu na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom za još 12 dana, do 21. decembra.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Uz poštovanje principa proporcionalnosti, mere na granicama će i dalje biti usmerene na sprečavanje terorizma, ekstremizma i prekograničnog kriminala, saopštila je slovenačka vlada.

Policija će se pobrinuti da provere na dve granice u najmanjoj mogućoj meri utiču na putnike, životnu sredinu, preduzeća, a posebno živote stanovnika duž granica, dodala je vlada, javlja slovenačka agencija STA. Slovenačka policija će nastaviti sa zajedničkim patrolama sa kolegama iz susednih zemalja, a radiće se i na zajedničkoj superviziji, razmeni informacija, regularnim konsultacijama, navodi slovenačko ministarstvo policije.

Slovenija je uvela pojačane kontrole kao privremenu meru na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom 21. oktobra, nakon što je Italija odlučila da uradi isto to, na granici sa Slovenije. Obe države su navele kao razlog pretnju javnom redu i unutrašnjoj bezbednosti u EU zbog situacije na Bliskom istoku i Ukrajini, kao i sprečavanje terorizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu