Prošlo je 30 godina od filma "Kad jaganjci utihnu": "Plašio sam se da pričam sa Džodi Foster" VIDEO

Film "Kad jaganjci utihnu" premijerno je prikazan 14. februara 1991. godine, a ostvario je ogromnu zaradu i izazvao sjajne reakcije publike.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Trideset godina kasnije, Entoni Hopkins i Džodi Foster su u video-pozivu razgovarali o ovom velikom filmu koji je obeležio njihove karijere.

Hopkins se kroz razgovor prisetio 1989. godine, kada je prvi put pogledao scenario.

"Bio sam u Londonu, gde sam radio na predstavi 'M. Butterfly'. Agent mi je poslao scenario, a nakon što sam pročitao deset stranica pozvao sam ga i pitao da li je reč o pravoj ponudi. Tada sam rekao da je to najbolji scenario koji sam ikada pročitao", rekao je Hopkins.

Dodao je kako nije mogao da veruje da će raditi sa Džodi Foster: "Plašio sam se da razgovaram sa tobom. Mislio sam: 'Ona je upravo dobila Oscara!'", rekao joj je.

Foster je dodala kako je namerno utjecala na ton svog glasa, jer je lik Kleris videla kao nekoga ko je uplašen i tih. Uz to je spomenula i činjenicu da je Hopkins takođe promenio svoj glas kako bi ga prilagodio ulozi, ali i kako je njegov glas bio dodatno uređen u montaži filma, prenosi Kliks.

Hopkins dodaje kako je sam uticao na to kako će se Hnibal Lektor oblačiti i ponašati. Njegova je odluka bila da što manje trepće, jer je želio da hippnotiše publiku."Nije stvar u treptanju, nego u tome koliko se krećete. Mir ima posebnu moć koja utiče na ljude", ističe Hopkins.

U video-snimku ispod možete pogledati ceo intervju za Variety.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu