Na Sajmu predstavljena knjiga o deci koja su pobedila rak

Ana Vušović Marković predstavila je svoju knjigu "Sa druge strane stakla: razgovori sa decom koja su pobedila rak" u okviru programa Sajma knjiga u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: depositphoto / radub85
Foto: depositphoto / radub85

Autorka kroz niz intervjua sa decom koja su se suočila sa teškim bolestima prati njihova nadanja, borbu, tegobe, ali i srećne trenutke.

Kako piše u opremi knjige izdavača "Sa druge strane stakla" ne treba da bude podrška samo roditeljima koji su se upravo suočili sa surovom istinom o bolesti svog deteta ili podsećanje onima koji su sve to proživeli, već je značajna i za sve one koji se bave lečenjem dečjeg raka.

Ana Vušović Marković rekla je da je godinama kao novinarka za niz štampanih medija pratila okolnosti u kojima se deca obolela od raka leče u Srbiji.

"Želela sam da kroz intervjue predstavim decu koja su živa, zdrava i vesela posle teških zdravstvenih problema. Ta deca šire nadu i optimizam i zato mi je bila namera da kroz 14 intervjua sa tim klincima doprinesem razbijanju predsrasuda o osobama obolelim od raka", rekla je Vušović Markovićeva.

Ona je dodala da je knjigu namenila pre svega deci koja se suočavaju sa teškim bolestima, ali i njihovim roditeljima i lekarima.

"Roditelji i lekari mogu iz knjige da nauče više o osećanjima dece koja prolaze kroz težak period", rekla je Vušović.

strana 1 od 8 idi na stranu