Tradicionalna manifestacija Noć knjige od 14. decembra u 30 gradova Srbije

Tradicionalna manifestacija Noć knjige, 23. po redu, kojoj se raduju svi knjigoljupci, održaće se od 14. do 18. decembra 2020. godine na čak 62 lokacije u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u 30 gradova u Srbiji i regionu kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Kako bi se izbegle gužve u knjižarama, brinući pre svega o zdravlju zaposlenih i čitalaca, veliki popusti primenjivaće se tokom pet dana, od ponedeljka 14. decembra do petka 18. decembra u knjižarama, a na sajtovima laguna.rs i delfi.rs tokom 24 sata svih pet dana trajanja manifestacije uz besplatnu dostavu na teritoriji Republike Srbije za sve porudžbine.

Popusti na Lagunina izdanja za kupovinu jedne knjige biće 25%, za dve 30%, za tri 35% a za četiri i više knjiga 40%, dok će se na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige uključujući Egmont i Dexy Co naslove, strana izdanja i gift asortiman obračunavati popust od 20%.

U knjižarama vas očekuje novi roman kraljice romantične komedije Sofi Kinsele "Voli svoj život", novi roman najčitanijeg stranog pisca u Srbiji Fredrika Bakmana "Medvedgrad" koji donosi priču o malom gradu, velikim snovima i ceni koju smo spremni da platimo da bismo ih ostvarili. Važan književni događaj je i objavljivanje romana "Hamnet" Megi O'Farel koji je pre samo nekoliko meseci imao svetsku premijeru, a već je dostupan čitaocima na srpskom jeziku. Ove godine Megi O'Farel pripalo je bitno priznanje Women's Prize za književnost.

Za ljubitelje serijala "Pesma leda i vatre" i fanove HBO-ove čuvene serije "Igra prestola" stiže posebna, raskošna knjiga od koje je sve počelo "Igra prestola – ilustrovano izdanje".

Ako još uvek niste otkrili najpopularnijeg kineskog pisca naučne fantastike Liju Cisina, mnogo ste propustili. U knjižare je upravo stigla "Mračna šuma", drugi deo trilogije "Besede o Zemljinoj prošlosti".

U Noći knjige potražite i novi roman Petera Handkea "Drugi mač", prvi koji je objavljen nakon što je pisac dobio Nobelovu nagradu.

U kolikoj meri je Džek Keruak pobunjenik u literaturi, oseća se u ritmu neobuzdanih rečenica njegovog autobiografskog romana "Darma lutalice".

U decembru su stigle i dve „filmske“ knjige. "Ja to tamo pevam" predstavlja svojevrsnu pesničku autobiografiju najznačajnijeg srpskog dramskog pisca Dušana Kovačevića, dok je kultno ostvarenje srpske kinematografije "Tito i ja" Gorana Markovića pretočeno u knjigu.

Izdvajamo i novu zbirku priča Laguninog bestseler autora i koscenariste serije "Senke nad Balkanom" Dejana Stojiljkovića – "Neonski bluz".

U detaljnom vodiču o ispravnom slavljenju slava i praznovanju velikih crkvenih praznika sa žitijima svetaca "Koju slavu slaviš" Momčila Petrovića, kroz dvanaest poglavlja raspoređene su i objašnjene mnoge pojedinosti u vezi sa crkvenim praznicima o kojima znamo malo ili nedovoljno.

Treći deo serijala "Profesori smrti" Dejana Lučića nosi naziv "Francuski lavirint" i opisuje vrhunac obaveštajne magije, a to je "otvaranje" sagovornika kako bi rekao više nego što želi.

Tu su i fenomenalne knjige za najmlađe čitaoce, nove avanture omiljenog književnog junaka Toma Gejtsa, koje se nalaze u knjizi "Da! Ne. Možda..." i "Detinjstvo slavnih ljudi" sa prelepim ilustracijama i pričama o dvadeset pet slavnih ličnosti koje će povesti mlade čitaoce u svoje detinjstvo, pokazati im kako je bilo tada, kako su voleli da se igraju i šta ih je sve zanimalo, ali neće im reći svoje ime, već dati samo nagoveštaj ko su...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu