Učesnici rijalitija Squid Game prete tužbom: Tvrde da su ozbiljno povređeni na snimanju

Pretvaranje morbidne televizijske serije u rijaliti šou možda ipak nije dobra ideja. Naime, neki takmičari u Squid Game:The Challenge, takmičarskom rijalitiju inspirisanom južnokorejskom hit serijom Squid Game, zapretili su da će tužiti Netfliks nakon što su navodno zadobili povrede tokom snimanja.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Shutterstock/David Esser
Foto: Shutterstock/David Esser

Prema Deadline-u, dva anonimna učesnika su navodno pretrpela hipotermiju i oštećenje nerava dok su snimali po hladnom vremenu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njih dvojica su navodno zadobili povrede dok su snimali uvodnu igru rijalitija pod nazivom „Crveno svetlo, zeleno svetlo“.

Express Solicitors, britanska advokatska kancelarija koju su angažovala dvojica takmičara, tvrdi da su njihovi klijenti rizikovali svoje zdravlje tokom snimanja. Gledaoci koji su gledali originalnu seriju možda se sećaju da je igra „Crveno svetlo, zeleno svetlo“, koju je rijaliti šou pokušao da "imitira", zahtevala je da igrači ostanu mirni kako bi ostali živi.

„Razumemo da ljudi ovo mogu videti kao klasičnu borbu Davida i Golijata sa kompanijom i njenim produkcijskim partnerima. Takmičari su mislili da učestvuju u nečemu zabavnom, a povređeni nisu očekivali da će patiti na način na koji su. Ostajete sa povredama nakon što ste proveli vreme u bolnim stresnim položajima na niskim temperaturama“, rekao je izvršni direktor Express Solicitorsa Daniel Slejd.

S druge strane, portparol ovog rijaliti formata rekao je za Deadline da oni „shvataju dobrobit svojih takmičara izuzetno ozbiljno“, a još uvek niko od takmičara u ovom trenutku nije podneo tužbu.

Squid Game: The Challenge ima za cilj da pretvori popularnu seriju iz 2021. u pravu takmičarsku emisiju, bez smrtnih ishoda, naravno.

„Uronjeni u svet igre Squid, 456 igrača iz stvarnog života stavljaju svoje veštine i karakter na krajnji test za nagradu od 4,56 miliona dolara koja će promeniti život“, stoji u sinopsisu serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu