Ovoliko zarađuje Tejlor Svift, dama koja je izabrana za ličnost godine

Američka pevačica Tejlor Svift je proglašena za ličnost godine po izboru časopisa "Tajm" (Time), a evo koliko zarađuje, po mišljenju mnogih, najuspešnija pevačica 2023.

Izvor: B92, DailyMail
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Američka pevačica Tejlor Svift od prodaje karata za koncerte u okviru turneje zaradi više od 13 miliona dolara za noć i na putu je da ostvari najveću zaradu od koncerata u istoriji muzike.

Većina novca ide na troškove organizacije, a ta suma ne uključuje dodatne milione dolara od prodaje robe u okviru turneje Eras, prenosi Blumberg. Tejlor Svift je na putu da zaradi više od milijardu dolara, što je prag koji nijedan umetnik nikada nije dostigao.

Prema industrijskoj publikaciji Polstar, tokom 22 dana turneje zaradila je 300 miliona dolara. Polstar je procenio i da ukupna zarada od turneje premašuje milijardu i trista miliona dolara.

Prosečna karta za nastup Tejlor Svift košta 254 dolara. Sedam od 25 najprodavanijih izvođača u prvoj polovini godine takođe naplaćuju više od 200 dolara za nastup. Na listi se nalaze Brus Springstin sa 224 dolara, Fiš sa 206 dolara i Džordž Strajt sa 282 dolara. Pre samo pet godina, jedina dva izvođača koja su prešla 200 dolara bile su Britni Spirs i Selin Dion. Najveći izvođač te godine Ed Širan nastupao je za 89 dolara u proseku po noći.

Od tada je prosečna cena 25 najprodavanijih koncerata skočila za 37 dolara, što pokazuje da cene karata rastu brže od potrošačkih cena uopšte, navodi Blumberg. Pre 2018, skoro svaka karta je koštala između 75 i 130 dolara, dok je trenutno više vrhunskih izvođača koji naplaćuju preko 200 dolara nego onih koji uzimaju manje od 100 dolara po koncertu. Gledanje Tejlor Svift uživo košta 134 dolara više nego pre samo pet godina, dodaje američka agencija.

Pored toga, koncertni film Tejlor Svift zaradio je samo tokom jednog vikenda širom sveta 123,5 miliona dolara, nešto manje od prvobitnih procena.

AMC je na samom početku prikazivanja filma predvideo da će globalni ukupan iznos za "Tailor Svift: The Eras Tour" biti između 126 i 130 miliona dolara, za prikazivanje od četvrtka do nedelje.

"The Eras Tour" i dalje drži rekord za najplaćeniji koncertni film u istoriji. Prethodni rekorder, film Džastina Bibera iz 2011. godine "Nikad ne reci nikad" sakupio je 99 miliona dolara širom sveta tokom prikazivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu