Beograd - Društvo - B92 Lokal

Ada Ciganlija među najbezbednijim kupalištima u Evropi

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da je bezbednost na Adi Ciganliji na visokom nivou, te da na prostoru ovog kupališta u smeni dežura od 40 do 60 spasilaca na 32 osmatračnice.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Na raspolaganju su, dodao je, i četiri skutera za intervencije, kao i tri ekipe Hitne pomoći.

"Spasioci prolaze obuke, imaju sertifikate i određeni broj sati teorijske i praktične nastave. Obučeni su i znaju da pruže hitnu medicinsku pomoć ljudima kojima je to potrebno. Tokom leta, radnim danima na Adi Ciganliji ima oko 50.000 ljudi, a vikendom i do 100.000", istakao je Radojičić za TV Pink, prenosi Beoinfo.

Plaže Savskog jezera i ove godine, desetu godinu zaredom, nosilac su najvišeg međunarodnog priznanja "Plava zastava". Ovo priznanje se dodeljuje na osnovu ispunjenosti kriterijuma iz oblasti kvaliteta vode i opšte bezbednosti na kupalištu.

Prema njegovim rečima, kvalitet vode na Adi Ciganliji je na visokom nivou, kontroliše se redovno i deset godina zaredom ovo kupalište dobija plavu zastavicu.

Podvodna vegetacija se redovno kosi, naročito u delovima koji su predviđeni za plivanje, a ona omogućava da se voda prečišćava, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je apelovao na mlade da poštuju sva pravila kupališta kako ne bi sebe doveli u opasnost, kao i na roditelje da posebno obrate pažnju na svoje mališane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.