Beograd - Društvo - B92 Lokal

Beograd dobija još jedan most, evo na kom mestu

U Gradskoj opštini Obrenovac predstavljeno je idejno rešenje novog mosta na Kolubari. Ovo idejno rešenje predstavili su zaposleni u Javnom preduzeću za izgradnju Obrenovca, nadležnima u Gradskoj opštini i zaposlenima u javnim preduzećima.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: AstroStar/shutterstock
Foto: AstroStar/shutterstock

Dužina mosta iznosi 375 metara, a sa pristupnim saobraćajnicama imaće 720 metara, navodi se na sajtu GO Obrenovac.

Novi most imaće duple kolovozne trake, razdelno ostrvo, zelene razdelne trake, trotoar sa obe strane, biciklističku stazu i zaštitnu ogradu koja razdvaja pešački i biciklistički saobraćaj od kolovoza.

U planu je izgradnja i četiri kružna toka.

"Planirna je izgradnja nove kružne raskrsnice kod restorana Mala Kolubara, takođe i novog nadvožnjaka preko autoputa, zatim planirana je izgradnja i treće kružne raskrsnice od skretanja ka Misođinu i Stepojevcu, dok bi poslednja četvrta raskrsnica bila izgrađena na skretanju za autoput", rekao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Goran Ćirić.

On je ovom prilikom naglasio da je usvojen Prostorni plan trase brze saobraćajnice Barič-Ostružnica gde je, kako kaže definisana izgradnja dva puta po dve saobraćajne trake od Bariča do Ostružnice.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević istakao je, da će saobraćaj u gradu biti rasterećeniji izgradnjom novog mosta na Kolubari.

"Kada je putna mreža u pitanju, naš cilj je da pored rekonstrukcije puteva, razvijamo putnu infrastrukturu, a sve sa ciljem stvaranja što je moguće boljih uslova za cirkulaciju saobraćaja", naveo je Stanojević.

On je ovom prilikom naveo, da je u gradu veći broj vozila, te da su slični projekti od suštinskog značaja za dobro funkcionisanje saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.