Beograd - Društvo - B92 Lokal

Gradi se moderna pijaca u Beogradu

U toku su radovi na izgradnji nove zelene pijace u centralnom delu opštine Obenovac. Građevinske radove obišli su predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: GO Obrenovac
Foto: GO Obrenovac

Obavljaju se radovi na izgradnji podne izolacije, nakon čega će se raditi na izgradnji temeljne ploče, a svi građevinski radovi na izgradnji novog objekta pijace trajaće do oktobra 2024. godine, navodi se na sajtu GO Obrenovac.

Prilikom obilaska gradilišta, predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda počastili su radnike koji rade na izgradnji nove pijace.

"Projekat izgradnje zelene pijace košta koliko i godišnji budžet opštine Obrenovac, te je važno da Obrenovac ima neku vrstu podrške iz Grada Beograda, jer takvi pojekti ne mogu da se finansiraju u kratkom periodu, kako su inače Obrenovčani navikli. Naš cilj je da već sledeće godine završimo izgradnju ovog objhekta, da za dve godine izgradimo novi atletski stadion, takođe da počnemo sa radovima na izgradnji novog mosta i da Obrenovac ostane u dinamici radova na kakvu su građani već navikli", naveo je gradski menadžer Miroslav Čučković.

Iz Javnog komunalnog preduzeća "Obrenovac" poručuju da su zadovoljni dosadašnjom dinamikom izvođenja radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.