Beograd - Društvo - B92 Lokal

Mali najavio: Do 2028. biće završena prva linija beogradskog metroa

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je sinoć da će prva linija beogradskog metroa biti završena do 2028. godine.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

"Đilas je obećavao da će metro biti gotov 2011. ili 2012. a nijedan kamen nisu uradili. Sada ga i ne pominju, a metro se već gradi i moja poruka za građane je da ćemo do 2028. imati završenu prvu liniju metroa", rekao je Mali u emisiji Hit tvit na Pinku.

Mali je rekao da opozicija nije htela nijednom da kaže da je gradnja metroa dobar projekat, kao što su kada je otvorena nova zgrada železničke stanice u Prokopu, kada smo dobili najmoderniju železničku stanicu u ovom delu Evrope i to posle 50 godina gradnje, rekli da to nije prvo otvaranje i da će verovatno biti i drugo i slično.

"Pa čekajte, vi ste bili na vlasti tolike godine, pa mogli ste bar P da napravite od tog Prokopa, i to niste uradili. Dakle, za razliku od njih, koji vode takvu kampanju, mi vodimo pozitivnu kampanju, ne plašimo se i ne stidimo se rezultata koje smo postigli i naravno pričaćemo i o tome koji su nam ciljevi za budućnost", rekao je Mali.

Kazao je da je tako opozicija postavila i pitanje šta će nam doneti Ekspo izložba 2027. godine u Beogradu i da nam nije potreban Ekspo.

"U njihovo vreme nije bilo nikakvih projekata. U njihovo vreme od 2008. do 2012. pola miliona ljudi je ostalo bez posla. Ostavili su nam za katanac fabrike, nijednu jedinu investiciju, a Srbija će 2027. godine biti domaćin najvećeg svetskog događaja", naglasio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.