Beograd - Društvo - B92 Lokal

Suzbijanje komaraca i večeras na više lokacija u Beogradu

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastavljaju danas akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji Beograda.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/mrfiza
Foto: Shutterstock/mrfiza

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, navodi se u saopštenju "Gradske čistoće".

Ističe se da je preparat bezbedan po zdravlje ljudi i životinja i da sugrađani ne treba da strahuju već da se, ukoliko im smeta miris preparata, udalje od mesta gde se tretman sprovodi i zatvore prozore.

Sugrađanima se apeluje da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs, podsećaju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.