Beograd - Hronika - B92 Lokal

Eksplozija u Leštanima: Ovo su detalji nesreće u fabrici raketnog goriva VIDEO

Jutros oko 6 časova u kompleksu firme "EDePro", u Leštanima, došlo je do eksplozije na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/bs
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/bs

Prema prvim informacijama, nema povređenih, niti žrtava eksplozije, saopštio je MUP.

Policija je preventivno zatvorila sve prilaze fabrici - od isključenja sa auto-puta Bubanj potok u smeru ka Leštanima i od Leštana ka Bubanj potoku, dodaje se u saopštenju.

Kako Tanjug saznaje, na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva došlo je do pregrevanja ulja, što je izazvalo eksploziju na samoj mašini.

Same rakete se ne nalaze u istoj hali pa je izbegnuta veća eksplozija i nije došlo do većeg incidenta.

Pripadnici sektora za vanredne situacije su obezbedile mesto eksplozije, nema povređenih ni žrtava. Sledi uviđaj.

Policija je najpre preventivno zatvorila sve prilaze fabrici - od isključenja sa auto-puta Bubanj potok u smeru ka Leštanima i od Leštana ka Bubanj potoku - ali je saobraćaj kasnije normalizovan.

U istoj fabrici, 23. novembra 2021. godine, u magacinu raketnog goriva, dogodila se eksplozija u kojoj su poginula dva radnika, a 16 je povređeno.

Pre toga, u novembru 2008. godine. u eksploziji u istoj fabrici bile povređene su tri osobe, jedna teže i dve lakše. Tada je eksplodirala smesa za punjenje protivgradnih raketa, krov pogona je odleteo u vazduh, a oštećeni su i okolni objekti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.