Čačak - Društvo - B92 Lokal

Još jedno srpsko selo dobija vrtić

Još jedno srpsko selo dobiće vrtić, a u pitanje je Zablaće kod Čačka u kom živi veliki broj mališana.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Na taj način će biti olakšano roditeljima koji žive u ovom, ali i okolnim mestima. Zvaničan početak izgradnje vrtića očekuje se u narednih dvadeset dana.

"Grad Čačak je jedan od četiri grada i opštine u celoj Srbiji koji je prošao na konkursu Ministarstva prosvete u okviru Projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje" za ovu godinu", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.
On je istakao da je prolasku na konkursu prethodio veliki trud lokalne samouprave, kako bi uopšte moglo i da se konkuriše.

"Četiri godine unazad radimo na, pre svega, planskom aktu, pribavljanju zemljišta i objekata u svojinu grada, zatim na rešenju o uklanjanju objekata i, naravno, projektno-tehničkoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli. Sve to je završeno pre dve godine, a samim tim su se stekli uslovi da konkurišemo kod Ministarstva prosvete i jedan smo od četiri grada i opštine u celoj Srbiji, sa kojim je resorno ministarstvo potipsalo ugovor u martu", rekao je Todorović.

Za izgradnju novog vrtića u Čačku izdvojeno je preko 110 miliona dinara, prostiraće se na oko 1.200 metara kvadratnih i obezbediće 120 novih mesta za mališane koji će biti podeljeni u šest grupa, a pripada PU "Moje detinjstvo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.