Čačak - Hronika - B92 Lokal

Preminuo istaknuti građanin Čačka: Jedan od najstarijih navijača na tribinama Borca

Grad na Moravi rastužila je vest da je preminuo Relja Dabić, jedan od istaknutijih Čačana.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Ilustracija/Foto: alexkich/Shutterstock
Ilustracija/Foto: alexkich/Shutterstock

Rođen je 1942. godine, ime je dobio po rano preminulom ujaku Relji Kovačeviću. Detinjstvo je proveo u nemaštini i isčekivanju kada će mu otac doći sa robije.

Do 1963. godine, uz školovanje i rad, raznosio je mleko što je bio značajan izvor prihoda za njegovu porodicu i bio je jako ponosan na to. Osnovnu i Ekonomsku školu završio je u Čačku. Vanredno, uz rad u Slobodi završio je Ekonomski fakultet.

Profesionalnu karijeru započeo je u "Slobodi" kao referent, da bi kasnije prešao u "Partizan", gde je proveo 18 godina kao direktor maloprodaje.

Godine 1989. izabran je za predsednika Republičkog odbora sindikata radnika trgovine, tu je proveo tri mandata radeći odgovorno punih 12 godina.

Velika ljubav bio mu je fudbal. Počeo je na livadi sa zapuštenom travom u blizini Zapadne Morave. Najpre je igrao u pionirima" Borca", а kasnije u podmlatku i seniorima "Slobode". Po odlasku u penziju, zajedno sa svojim drugovima iz detinjstva, nastavio je da prati "Borac" I Slobodu", redovno idući na utakmice.

Izdržao je mnoge životne borbe, preminuo je 6. septembra ove godine. Iza sebe je ostavio porodicu punu zahvalnosti i poštovanja, ponosnu na njegovu dostojanstvenost i roditeljsku požrtvovanost.

Sahrana će se obaviti danas u 14 časova na gradskom groblju u Čačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.