Jagodina - Društvo - B92 Lokal

"Učinićemo sve da se deca osećaju bezbedno": Dežuralo 75 policajaca u školama Pomoravskog okruga

Prvog dana nove školske godine u 54 osnovne i srednje škole u Pomoravskom okrugu dežuralo je 75 policajaca.

Izvor: Novosti/Z. GLIGORIJEVIĆ Jagodina
Podeli
Ilustracija/Foto: Monkey Business Images/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

I narednih dana u školama će dežurati policijski službenici, a pripadnici Saobraćajne policije biće prisutni u neposrednoj blizini škola i vršiće pojačanu kontrolu bezbednosti saobraćaja u zoni škola, prenose Novosti.

Svi policijski službenici su dovoljno obučeni da prepoznaju pretnje i rizike po bezbednost učenika i nastavnog osoblja i da adekvatno odreaguju na njih.

Pre početka školske godine Policijska uprava u Jagodini je, u saradnji sa Školskom upravom u Jagodini, preduzela niz aktivnosti sa ciljem unapređenja bezbednosti učenika i škola. Održani su sastanci sa predstavnicima Školske uprave u Jagodini i sastanci načelnika PS i komandira PI sa direktorima osnovnih i srednjih škola na kojima je detaljno analizirano stanje bezbednosti učenika i škola u prethodnom periodu, analizirani uzroci opasnosti i potencijalnih pretnji u vaspitno-obrazovanim ustanovama i dogovorene zajedničke aktivnosti.

"Stanje bezbednosti učenika ove godine bilo je znatno bolje u odnosu na prethodne godine. Bilo je mnogo manje krivičnih i prekršajnih prijava. Roditeljima bih poručio da će policijski službenici učiniti sve da se njihova deca u školama osećaju bezbedno i bezbrižno, kako bi mogli da se posvete učenju i postizanju što boljih rezultata", rekao je potpukovnik Mladen Getić, načelnik Policijske uprave u Jagodini, koji je posetio OŠ "Boško Đuričić" u Jagodini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.