Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Nastavak radova na rekonstrukciji tržnice Centar

Kako je postupak javne nabavke za izvođenje radova za završetak izgradnje nove nadstrešnice u okviru gradske tržnice zelena pijaca "Centar" završen, a rok za žalbe istekao, Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac potpisalo je ugovor sa izvođačem radova.

Izvor: B92.net Kragujevac
Podeli
Foto: JKP Šumadija Kragujevac
Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Ugovor je potpisan u četvrtak 8. juna 2023. godine sa grupom ponuđača: GML INŽENJERING (izvođač radova i nosilac posla), Sib invest doo Niš (izvođač radova i član grupe) i ML Weld engineering doo Smederevo (izvođač radova i član grupe), navodi se u saopštenju preduzeća.

Grupa izvođača se obavezala da ugovorene radove izvede u roku od 90 dana od dana uvođenja u posao. Ukupna vrednost radova koji su predmet ugovora iznosi 70.905.070,72 dinara bez PDV-a.

Stekli su se uslovi da se započne i sa drugim procedurama koje se odnose na završetak radova na preostalim projektima u sklopu zelene pijace "Centar". U narednom periodu očekuje se postupak vršenja tehničke kontrole separata izmena projekta za završetak radova na matičnom objektu, a zatim i pokretanje postupka javne nabavke za završetak radova. Takođe, očekuje se konačan ishod izmene projekta za poslovni prostor po novom urbanističkom projektu, gde će biti uvršteno i uklanjanje kubusa.

Osnovni projekat za matičnu zgradu imao je brojne nedostatke i bila su neophodna stručna mišljenja o izmeni projekta. Takođe, projekat za igradnju podzemne garaže morao je ponovo da se uradi zbog izmene urbanističkog projekta. Novim urbanističkim rešenjem predviđena je prenamena podzemne garaže u poslovni prostor, a loše osmišljeni kubusi kao model protivpožarnih izlaza će biti blagovremeno uklonjeni.

Ukoliko izvođači budu poštovali odredbe ugovora i dogovorene rokove, a javne nabavke prođu prema predviđenom planu, JKP Šumadija Kragujevac očekuje da će radovi biti završeni do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.