Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Održava se salon vina u Kragujevcu

Salon vina u Kragujevcu, osmi po redu, održaće se 31. marta i 1. aprila, a više od 100 izlagača iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope će učestvovati na njemu.

Izvor: Beta Kragujevac
Podeli
Foto: Shutterstock/l i g h t p o e t
Foto: Shutterstock/l i g h t p o e t

Salon će okupiti afirmisane i mlade vinarije, vinske profesionalce iz ugostiteljskog i ritejl (reatil) sektora, odnosno one koji proizvode i usluge prodaju direktno korisnicima, najčešće fizičkim licima, restoranima, vinotekama, kolekcionarima, turističkim organizacijama i agencijama.

Prema najavi organizatora, predstaviće se 92 vinarije iz Srbije i regiona, 10 gastro izlagača (pekarski i suhomesnati proizvodi, sirevi i voda) i 14 izlagača opreme za vinarstvo i vinogradarstvo.

Salon je osmišljen u formatu dvodnevne privredno-turističke i edukativne vinske manifestacije.

Prvi dan će biti posvećen vinarima i vinskim profesionalcima uz direktne susrete i sastanke proizvođača, a drugi dan namenjen je ljubiteljima vina uz degustacije i edukativne radionice.

U petak 31. marta na 8. Salonu vina Kragujevac, održaće se prezentacija "Kraljevskog vinskog puta".

Organizator je najavio i osvrt na druge delove projekta "Vinsko blago Srbije", vinsko-turističku karticu (vinturs.club) i predstojeću izložbu "Vinska kraljevska Srbija u 12 priča", koja će se održati od 6. maja do 4. juna 2023. godine u Kući legata u Beogradu.

U saradnji sa Onlajn magazinom vino.rs i Centrom za razvoj vinskog turizma dodeljuje se godišnja nagrada za "Najveći doprinos vinskom turizmu".
Salon vina će biti održan u Kongresnom centru hotela "Kragujevac" u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.