Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Postavljen prvi mlekomat u Kragujevcu FOTO

Ispred ulaza na aerodromsku pijacu postavljen je prvi mlekomat, koji će sugrađanima omogućiti snabdevanje svežim nekuvanim mlekom.

Izvor: B92.net Kragujevac
Podeli
Foto: JKP Šumadija Kragujevac
Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Građani mogu kupiti mleko po ceni od 150 dinara, a za kupovinu mogu koristiti sopstvenu ili plastičnu ambalažu koja je postavljena pored mlekomata, saopštava JKP"Šumadija".

"U želji da obogatimo ponudu pijace Aerodrom potpisali smo prvi ugovor za prodaju domaćeg mleka, a potrošači imaju prilike da kupe mleko koje kontroliše referentna laboratorija. Prvi mlekomat u Šumadiji sa domaćim mlekom postavljen je u saradnji sa farmom Golubović iz Sipića", rekao je Nebojša Vidović, rukovodilac Sektora pijaca.

"U cilju stvaranja boljih uslova za trgovinu, ali i veće bezbednosti proizvoda koji se mogu naći u ponudi na pijacama, JKP "Šumadija Kragujevac" obnovilo je opremu u mlečnom paviljonu aerodromske pijace sa četiri nove vitrine sa drugačijim načinom hlađenja koji sprečava isušivanje proizvoda, ukupne vrednosti 582.400 dinara", kaže Vidović.

"Za razliku od prerađenih proizvoda, mleka poznatih brendova, naše mleko je potpuno netaknuto. U njemu nema nikakvih dodatka koji se koriste u industiji prerade mleka. Mleko je prve klase, sa 4,1 odsto mlečne masti, nije pasterizovano i nije konzervirano, po najvišim standardima pomuženo, ohlađeno i ponuđeno potrošačima. Pre upotrebe potrebno je samo prokuvati ga. Redovnu kontrolu kvaliteta mleka vrši referentna laboratorija Veterinarskog specijalističkog instituta iz Kraljeva", istakao je Jovan Golubović, vlasnik farme iz Sipića.

Prodaja mleka na ovaj način je praćenje trenutnih Evropskih trendova i omogućuje kupovinu namirnice direktno sa farme. Rok trajanja ovako rashlađenog mleka je četiri dana, a trajnost se kuvanjem dodatno produžuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.