Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

U Kragujevcu pre tri godine registrovan prvi slučaj zaraze koronom – evo kako je sada

U Kragujevcu su na današnji dan pre tačno tri godine registrovana prva dva slučaja zaraze Korona virusom. Od tada do sada virus je registrovan kod više od 90.000 Kragujevčana. Prema podacima Doma zdravlja u Kovid ambulanti trenutno se dnevno pregleda oko 250 ljudi, a pozitivno bude oko 40.

Izvor: InfoKG Kragujevac
Podeli
Foto: Shutterstock/GRAYSCVLE
Foto: Shutterstock/GRAYSCVLE

U Srbiji je prvi slučaj zaraze Korona virusom zvanično registrovan 6. marta. Kragujevac je odolevao ovom virusu sve do 24. marta kada su registrovana prva dva slučaja zaraze na teritoriji grada. Reč je o nekadašnjem tehničaru Infektivne klinike kragujevačkog Kliničkog centra (39) i ženi (57) koja je bila na proslavi 18. rođendana u Čačku u danima kada je počela epidemija.

Na teritoriji grada Kragujevca je od tog 24. marta 2020. do danas registrovan ukupno 91.151 slučaj zaraze Korona virusom.

U Kovid ambulanti kragujevačkog Doma zdravlja trenutno se na dnevnom nivou pregleda oko 250 građana, a pozitivno bude oko 40.

Podsetimo da je prvi slučaj zaraze Koronom u Šumadiji registrovan 13. marta prošle godine, kada je prisustvo virusa potvrđeno kod muškarca iz opštine Rekovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.