Kruševac - Društvo - B92 Lokal

I ovaj grad dobio merkantilni kukuruz – od 800, stiglo 150 tona FOTO

U okviru državne akcije pomoći poljoprivrednim proizvođačima – stočarima, juče su gradonačelnik Jasmina Palurović i pomoćnik za poljoprivredu Marko Knežević, obišli "Junior komerc", preduzeće iz čijih magacina se vrši distribucija merkantilnog kukuruza.

Izvor: B92.net Kruševac
Podeli
Foto: Grad Kruševac
Foto: Grad Kruševac

Na osnovu Zaključka Vlade Srbije, Republička direkcija za robne rezerve je raspisala Javni poziv za bespovratnu isporuku do 15 000 tona merkantilnog kukuruza, kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava. Dodeljuje se 240 kg. po grlu, saopštava Grad Kruševac.

Uzgajivači koji su ispunili propisane uslove i dobili pismeni nalog Direkcije, sukcesivno se pozivaju da preuzmu odobrene količine kukuruza kod ovlašćenog skladištara, a u Kruševcu je to preduzeće "Junior komerc".

Sa teritorije grada Kruševca, javilo se 294 poljoprivrednih proizvođača, rekla je gradonačelnica, a količina merkantilnog kukuruza određivana je na osnovu broja grla za koje su aplicirali. Za Grad su opredeljene 804 tone, a do sada je doveženo oko 150.

Pomoć Grada sastoji se u plaćanju prevoza od mesta skladištara – Direkcije za robne rezerve ( Šabac ) do silosa u Kruševcu.

Gradonačelnica Palurović pozvala je sve poljoprivredne proizvođače sa registrovanim domaćinstvima, da se informišu o konkursima i Javnim pozivima koje raspisuje Grad, kako bi iskoristili sve subvencije i mere kojima se pospešuje razvoj ove veoma važne privredne grane.

Akcija se odvija uz koordinaciju i podršku Poljoprivredno – savetodavne stručne službe Kruševac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.