Kruševac - Društvo - B92 Lokal

Kruševac nagradio srednjoškolce i studente – povećan iznos stipendija, kao i broj učesnika

U Mozaik sali Gradske uprave, dodeljene su stipendije grada Kruševca za školsku 2022/2023.godinu učenicima srednjih škola i studentima, kao i srednjoškolcima i studentima sa invaliditetom.

Izvor: B92.net Kruševac
Podeli
Foto: Grad Kruševac
Foto: Grad Kruševac

Ove godine, pravo na stipendiju steklo je 30 srednjoškolaca i 11 studenata, saopštava Grad Kruševac.

Povećan je iznos stipendija za učenike srednjih škola 7.700 dinara (prošle godine je bilo 5.000 dinara), a za studente na 12.800 (prošle godine 8.000 dinara).

Takođe, Pravilnikom je proširen broj stipendista, sad su stipendije dobili lica sa invaliditetom i studenti svih nivoa obrazovanja, odnosno osnovne, master i doktorske studije.

Stipendije učenicima su uručili predsednik Skupštine Predrag Vukićević, zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović i načelnik Gradske uprave Vesna Anđelić, a studentima – gradonačelnik Jasmina Palurović.

"Grad Kruševac nam pruža mnogo više od novčane stipendije, grad je ponosan na nas i naše uspehe. Izuzetno je lepo kada neko prepozna tvoj trud, rad i smatra da si baš ti zaslužio nagradu. Ovo je i podsećanje da se vredni ljudi uvek cene i motivišu da dalje napreduju, ali i obaveza da radimo bolje i više", rekla je Kristina Balević, studentkinja prve godine master strukovnih studija informacione tehnologije Akademije strukovnih studija Šumadija u Kruševcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.