Kruševac - Društvo - B92 Lokal

Otvorena još jedna inostrana fabrika u Kruševcu – nova radna mesta za građane

Kruševac je dobio još jednu inostranu kompaniju, koja se nalazi na Jasičkom putu.

Izvor: B92.net Kruševac
Podeli
Foto: Grad Kruševac
Foto: Grad Kruševac

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Jasmina Palurović i predsednik Skupštine Predrag Vukićević, saopštava Grad Kruševac.

Austrijska fabrika "Elektroplast Packaging doo", svoje poslovanje iz Mađarske preselila je u grad "povoljnog poslovnog okruženja" kako je izjavio vlasnik i direktor kompanije Herman Kuneš.

Trenutno zapošljava oko 50 radnika, a u narednom periodu planiraju bar još toliko novih.

Porodična fabrika se bavi proizvodnjom plastičnih proizvoda za pakovanje roba: kesa, vreća, kutija, sanduka,kanistera, boca i dr.

O poslovanju je informisao prisutne, vlasnik i direktor Herman Kuneš. On je izrazio zadovoljstvo odnosom sa lokalnom samoupravom i podrškom koju im pruža RPK u Kruševcu.

Rekao je da je kompanija prihvaćena kao deo poslovne zajednice koja funkcioniše integrisano u okviru lokalne samouprave, a da su zaposleni – stručni, kvalifikovani i posvećeni poslu, koji se odvija po određenim standardima. Neguje se otvorena, prijateljska i konstruktivna atmosfera, timski rad i individualna aktivnost.

O podršci grada govorila je gradonačelnik Jasmina Palurović, naglasivši da je Kruševac ne samo dobar domaćin, već i poslovni partner svim kompanijama koje ga odaberu kao željenu destinaciju za rad. Posebno je ohrabrena činjenicom da njihovo poslovanje ima smer rasta i razvoja, od čega će benefite imati i Grad, a pre svega lica koja će u ovoj fabrici pronaći šansu za zaposlenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.