Kruševac - Kultura - B92 Lokal

U Kruševcu počeo festival Kruška za decu i omladinu – predstave se igraju u dva termina

U Kruševačkom pozorištu u petak uveče je počeo petnaesti festival Kruška za decu i omladinu, koji će trajati do 19. januara.

Izvor: eKapija Kruševac
Podeli
Ilustracija/Foto: Fer Gregory/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Fer Gregory/Shutterstock

Pozorišnu feštu otvorila je predstava Kruševačkog pozorišta "Mala sirena", nastala po tekstu H. K. Andersena, u adaptaciji i režiji Aleksandra Pejakovića, prenosi eKapija.

U nedelju, 15. januara nastupiće trupa Narodnog pozorišta Timočke krajine i Centra za kulturu Zoran Radmilović iz Zaječara sa predstavom Alisa na putu za Oz u režiji Olivere Viktorović Đurašković Mališani će u Kruševačkom pozorištu do Bogojaljenja moći da uživaju u sedam predstava, od čega je šest gostujućih, a svaka predstava igraće se u dva termina, od 17 časova i 19 časova. Ulaznice su u prodaji po ceni od 250 dinara, a cena komleta za 7 predstava je 1400 dinara.

Do kraja Festivala, deca će moći da uživaju u predstavama Vasilisa prekrasna Narodnog pozorišta Užice, Srebrni car, Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac - Puls teatar, Razmaženi princ, Narodnog pozorišta Leskovac i Mulan Pozorišta za decu i mlade Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.