Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Stigla magnetna rezonanca u leskovačku bolnicu – poznato kada će početi sa radom

Dugoočekivana magnentna rezonanca stigla je 21. novembra u Opštu bolnicu Leskovac i ovaj aparat se već montira, potvrdio je direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević.

Izvor: JuGmedia/Katarina Ilić Leskovac
Podeli
Ilustracija/Foto: Mikalaj Mienciuk/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Mikalaj Mienciuk/Shutterstock

Reč je, kazao je, o najsavremenijem aparatu, vrednom 1.650.000 evra, piše JuGmedia.

"Magnet se trenutno montira. Tu je jedan ekspert iz Holandije sa osam inženjera, a mi smo ranije pripremili posebnu prostoriji koja je za njega namenjena", istakao je Dimitrijević.

"Ovo je vrlo specifična mašina, on je ubačen u neki kavez, koji je završen i sada se polako montira. Montiranje će da traje od 15 do 20 dana. Kada se podigne magnetno polje treba još pet dana da se to našteluje. Krajem sledeće nedelje će da se podigne to magnetno polje koje se više ne isključuje", rekao je Dimitrijević.

Dimitrijević je dodao da u prostoriji gde se nalazi magnetna rezonanca, ulaz sa metalnim predmetima je isključivo zabranjen, jer aparat može da se ošteti.

"Takođe, parking se u bolnici završava, postavljaju se behaton ploče, radovi se završavaju po dinamici koja je određena, tako da će se radovi za planirani deo završiti do kraja nove godine, a možda i pre toga", rekao je Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.