Leskovac - Društvo - B92 Lokal

U Leskovcu otvoren jedinstveni Uslužni centar – više nema gužve i dugog čekanja?

Adaptiranje šalter-sale leskovačkog Uslužnog centra i formiranje Jedinstvenog upravnog mesta koštali su bezmalo sedam miliona dinara, ali će ova investicija ne samo olakšati rad službenicima, već će i sugrađani moći brže da završe sve poslove i proceure.

Izvor: Novosti/I. Mitić Leskovac
Podeli
Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

Leskovčani su za izvedene radove od resornog ministarstva dobili šest miliona dinara, a ostatak novca obezbedili su iz lokalnog svog budžeta.

Pritom, u adaptiranu šalter-salu, smeštenu u zgradi čuvene Osmospratnice nije ulagano duže od decenije. Sada je tu, pored prijatnijeg ambijenta, instaliran i sistem koji će građanima uštedeti vreme, odnosno čekanje će biti svedeno na razumniju meru.

Kako objašnjavaju iz lokalne samouprave, to će se postizati takozvanim redomatom, odnosno uređajem za upravljanje redovima kojim su obuhvaćene obe sale leskovačkog Uslužnog centra, odnosno Jedinstveno upravno mesto.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je ozbiljna ulaganja u obnovu objekta Jablaničkog upravnog okruga i dve zgrade lokalne samouprave.

"Za projekte adaptacije Osmospratnice, sedišta grada i Okruga, potrebno je oko 200 miliona dinara. Namera nam je bila da prvo uredimo druge objekte od opšteg značaja, a sada nam predstoje poslovi u dve faze. Tokom ove godine rešavaćemo projektnu dokumentaciju za energetsku sanaciju zdanja, što će koštati 100 miliona dinara. A, ukoliko i posle lokalnih izbora dobijemo poverenje građana, sređivali bi i zgrade Okruga i Skupštine grada", poručio je Cvetanović tokom posete adaptiranom Uslužnom centru.

Inače, pomenutim projektom obezbeđena je i bolja tehnička opremljenost, uz pomoć koje će se objediniti mnogi administrativni postupci u okviru leskovačke Gradske uprave, ali i između nje i drugih institucija, odnosno javnih preduzeća, što će žiteljima grada na Veternici omogućiti da sve što im je potrebno završe na jednom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.