Niš - Društvo - B92 Lokal

Bugarska Vraca i Niš na zajedničkom projektu za fondove Evropske unije

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima sastala se u Gradskoj kući sa rukovodstvom bugarske opštine Vraca. Razgovaralo se o prekograničnoj saradnji i apliciranju sa zajedničkim projektima prema fondovima Evropske unije.

Izvor: Niške Vesti/ Violeta Milićević Niš
Podeli
Editorial credit: Emmily / Shutterstock.com
Editorial credit: Emmily / Shutterstock.com

S obzirom da oba grada poseduju brojne potencijale za privlačenje turista iz regiona, Evrope i sveta postignuta je saglasnost da je oblast u kojoj se može uspostaviti najbrža moguća saradnja turizam.

Vraca ima nešto više od 60 hiljada stanovnika, samo stotinak kilometara je udaljena od glavnog grada Sofije i ima brojne ideje za razvoj turizma, od adrenalinskog parka do sadržaja namenjenih rekreativnom turizmu, rekao je gradonačelnik Vrace Кalin Кamenov.

Gradonačelnica Sotirovski upoznala je goste iz Bugarske sa potencijalima niškog kraja koji takođe pružaju niz mogućnosti kako za ekstremne sportove, paraglajding, tako i za banjski i zdravstveni turizam. Niš u prvoj polovini godine beleži sve bolje rezultate u turizmu i očekujemo da će do kraja godine rast broja posetilaca biti sve veći, poručila je gradonačelnica.

Dogovoreno je da se razgovori predstavnika dva grada i turističke privrede nastave kako bi se na vreme sačinila zajednička projektna ideja za finansiranje u okviru Interreg VI-A IPA programa Bugarska-Srbija 2021 – 2027.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.