Niš - Društvo - B92 Lokal

Počeo investicioni bum u ovom kraju – akva park, novi hoteli i ugostiteljski objekti

Iako još nije poznata sudbina tri stara i oronula hotela u Niškoj Banji, drugi investitori počeli su kupovati parcele na kojima će graditi nove hotele.

Izvor: Poslovni dnevnik Niš
Podeli
Foto: Emmily / Shutterstock.com
Foto: Emmily / Shutterstock.com

Prema rečima predsednika opšine Niška Banja Dušana Živkovića, investitor će ove godine početi graditi novi hotel na 100 metara od hotela Srbija, a veliki je interes privatnika za ulaganje u uređenje Koritnjaka. Očito je da kreće investicioni bum u ovom kraju, piše Poslovni dnevnik.

"Zbog sve izvesnijeg završetka izgradnje akva-parka u Niškoj Banji, u okviru kojeg su već izgrađena tri objekta, mnogi investitori su zainteresovani za kupovinu privatnih i državnih parcela na kojima će graditi hotele i ugostiteljske objekte", kaže Živković.

On ističe da već postoji jedan investitor koji će graditi hotel u blizini hotela Srbija.

"Dobio je kompletnu dokumentaciju za merenje i radi na izdavanju građevinske dozvole 100 metara od hotela Srbija u samoj središnjoj zoni", kaže Živković.

"U toku su i pripreme za izgradnju hotela Srbija i Ozren, ali dokumentacija za njih, kao ni za hotel Partizan, još nije završena", dodaje Živković.

Kako navodi Živković, još uvek nemaju dokumentaciju do kraja jer postoje lični interesi onih koji su trebali dati saglasnost i da sve bude brže, ali Grad radi na pronalaženju rešenja.

"Hotel Srbija bi mogao početi da se gradi ove godine, a Partizan i Ozren su na drugostepenom rešenju Republičkog geodetskog zavoda i očekujem da će niški Katastar, Gradsko pravobranilaštvo i Uprava za imovinu pronaći rešenje za te hotele. Osim toga, restoran pored Ozrena ima novog vlasnika i on jedva čeka da se reši dokumentacija”, objašnjava Živković.

U međuvremenu vlasnici privatnog smeštaja šire svoje kapacitete jer očekuju da će sa završtekom akva parka banja imati više gostiju.

U planu je i uređenje Koritnjaka, a za parcele na tom području takođe ima zainteresovanih investitora, kaže Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.