Niš - Društvo - B92 Lokal

Poznato kada se otvara nova zgrada terminala niškog aerodroma

Nova zgrada terminala na niškom aerodromu biće završena i otvorena krajem leta naredne godine, izjavio je direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković.

Izvor: Beta Niš
Podeli
Foto: Aerodromi Srbije
Foto: Aerodromi Srbije

Pogledajte kako će izgledati enterijer novog terminala na aerodromu

"Završena je jedna javna nabavka za opremanje terminalne zgrade, do kraja decembra biće raspisana još jedna, takođe za opremanje. Pred kraj leta putnici će ući u zgradu i počeće da se obavlja redovan avio-saobraćaj", rekao je Zdravković.

On je kazao da su za aerodrom "Konstantin Veliki" važne u ovom trenutku dve stvari - potpisivanje ugovora sa "Er Srbijom" o letovima iz Niša do sedam destinacija i obaranje rekorda u broju putnika postignutog 2019. godine.

"Verujemo da će naši ostali partneri, kompanije 'Viz er' i 'Rajan er' u budućnosti pojačati linije i našim putnicima pružiti dodatne mogućnosti", izjavio je Zdravković.

Direktor "Er Srbije" Jirži Marek, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor "Aerodroma Srbije" su na aerodromu u Nišu prisustvovali poletanju putnika kojim je oboren dosadašnji rekord iz 2019. godine od 422.255.

Marek je podsetio da je ta kompanija danas u Vladi Srbije potpisala ugovore za obavljanje sedam letova sa niškog aerodroma i tri leta sa kraljevačkog aerodroma.

"Za razliku od nekih prethodnih, ovi ugovori su na četiri godine, što daje sigurnost, kako aerodromima koji posluju na jugu Srbije, tako i svim putnicima koji gravitiraju ka niškom aerodromu", istakao je Marek.

On je kazao da večerašnji događaj na niškom aerodromu i prošlonedeljni rekord na beogradskom aerodromu jesu najbolji pokazatelji sadašnjih trendova na domaćem tržištu i trendova koje očekuju u budućnosti.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da se još jednom pokazalo da je odluka grada iz 2018. godine da država preuzme niški aerodrom bila opravdana.

"Ispratili smo sada 422.256. putnika i težimo ka milionitom putniku. Danas je veliki dan za grad Niš s ozbirom da smo dobili sigurnost u letovima naredne četiri plus jednu godinu za sedam linija, od kojih je pet redovnih i dve sezonske", naglasila je Sotirovski.

Ona je kazala da nove linije znače nove mogućnosti za promociju grada, za pozivanje investitora, smanjenje nezaposlenosti i povezivanje sa dijasporom.

"Er Srbija" se ugovorom koji je danas potpisan u vladi Srbije obavezala da će leteti od Niša do Istanbula, Ljubljane, Beograda, Kelna, Frankfurta i sezonski do Atine i Tivta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.