Novi Pazar - Ekonomija - B92 Lokal

Novi Pazar izdvaja 14 i po miliona dinara za sređivanje tribine Gradskog stadiona

Grad Novi Pazar izdvojiće više od 14 i po miliona dinara, odnosno, oko 120.000 evra, za saniranje tribine Gradskog stadiona, a taj posao poveren je kompaniji "Delić izgradnja", objavio je danas radio Sto plus.

Izvor: Beta Novi Pazar
Podeli
Foto: Shutterstock/EmirTutic
Foto: Shutterstock/EmirTutic

Ta firma, koja je izvodila i radove na uređenju obale reke Raške u centru grada, jedina se prijavila na treći tender lokalne samouprave za izbor kompanije koja će rekonstruisati, najviše, istočnu tribinu sportskog objekta koji odnedavno nosi naziv "Džaizkoin arena".

Projektom je predviđeno kompletno "obijanje" preko 930 kvadrata betonske obloge na istočnoj tribini, armiranje i potom betoniranje, kao i malterisanje i popunjavanje rupa u betonskim nosačima greda.

Planirana je i kompletna hidroizolacija istočne i severne tribine kako bi se sprečio prodor vode u prostorije ispod tribina, kao i na četiri poslednja reda zapadne tribine.

"Delić izgradnji", na drugom tenderu, poveren je i posao uređenja toaleta sa tuš kabinama, umivaonicima i pratećom opremom ispod istočne tribine, vredan preko 2,9 miliona dinara (oko 25.000 evra).

Rekonstrukcija Gradskog stadiona obavljena je 2011. godine kada je u poslu vrednom preko milion i po evra, u potpunosti izgrađena zapadna tribina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.