Novi Pazar - Ekonomija - B92 Lokal

Ruši se obdanište u Novom Pazaru: Na proleće gradnja novog

Radi se na rušenju starog objekta obdaništa u Ćukovcu. Tu će, kako je već ranije planirano, biti izgrađen novi savremeni objekat, a za taj posao biće izdvojeno preko milion i 700.000 evra.

Izvor: eKapija Novi Pazar
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/bzyxx
Ilustracija: Depositphotos/bzyxx

Očekuje se da radovi počnu na proleće i da novi objekat Predškolske ustanove Mladost u tom delu grada bude gotov za godinu dana, prenosi Ekapija.

Šef odseka za razvoj i realizaciju projekata GU Novi Pazar i koordinator na izgradnji novog obdaništa "Naše dete" u Ćukovcu, Faruk Suljević kazao je da su u pomenuti projekat Grad Novi Pazar i Ministarstvo prosvete i nauke ušli pre dve godine. Projekat će biti finansiran sredstvima Svetske banke.

"Na nama je kao gradu obaveza da pripremimo teren i plac za izgradnju. Upravo je pre nekoliko dana i počelo rušenje starog objekta, uklanjanje svega što je ranije bilo izgrađeno, dograđivano na ovom objektu koji je bio u izuzetno lošem stanju. Novi objekat imaće prizemlje i sprat, imaće mnogo više učionica, daleko više prostora i za predškolce ali i decu u obdaništu", ističe Suljević.

On objašnjava da se samo naselje izuzetno brzo razvija, sve je više novih objekata i dece koja gravitiraju tom području, te da je bilo neophodno povećanje kapaciteta obdaništa u Ćukovcu.

"Nadamo se da će Ministartsvo prosvete ubrzo raspisati i tender tako da bi na proleće već mogli da počnu radovi na izgradnji i da na proleće 2024. godine imamo decu u novom obdaništu", rekao je Suljević.

Za pripremne radove, rušenje starog objekta i pripremu terena za izgradnju novog obdaništa Grad Novi Pazar izdvojio je više od tri miliona i 400.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.