Novi Pazar - Hronika - B92 Lokal

Dojava o bombi u novopazarskom marketu: Policija odmah stigla na lice mesta FOTO

Sinoć, nešto posle 22 sata, u novopazarskom naselju Pojila, zabeležena je hitna situacija usled dojave o bombi upućene jednom lokalnom marketu.

Izvor: RINA Novi Pazar
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Dojava je stigla putem elektronske pošte u market "Ahmo-Aksaraj", što je odmah izazvalo reakciju bezbednosnih službi.

Na mesto događaja brzo su stigle ekipe policije, posebno odeljenje za borbu protiv terorizma, vatrogasne jedinice, hitna služba i radnici Elektrodistribucije. Sve službe su delovale koordinisano i efikasno, pokazujući visok stepen profesionalizma u potencijalno opasnim situacijama.

"Policija je izvršila kontradiverzioni pregled objekta u marketu. Nakon temeljnog pregleda, ustanovljeno je da je dojava bila lažna. Ovo je još jedan u nizu slučajeva lažnih dojava koji izazivaju uznemirenost javnosti i nepotrebno angažovanje službi bezbednosti", potvrđeno je za agenciju RINA.

Nadležni organi su pokrenuli istragu kako bi utvrdili identitet osobe koja je poslala lažnu dojavu. Takve radnje se smatraju ozbiljnim prekršajem i mogu dovesti do krivične odgovornosti. Apeluje se na građane da odgovorno koriste službe za hitne intervencije i da izbegavaju širenje dezinformacija koje mogu izazvati paniku i poremećaj javnog reda i mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.