Novi Pazar - Hronika - B92 Lokal

Proglašeno vanredno stanje u Novom Pazaru

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, na teritoriji Novog Pazara proglašena je vanredna situacija.

Izvor: rtvnp.rs Novi Pazar
Podeli
Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ/ bg
Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ/ bg

Štab apeluje na građane da izbegavaju kretanje i zadržavanje u blizini reka i drugih vodotokova, kao i da ne prelaze preko improvizovanih mostova, prenosi RTVNP.rs.

Obaveštavaju se učenici srednjih škola na teritoriji Novog Pazara, koji žive u ugroženim područjima, da se oslobađaju obaveze dolaska na nastavu u toku druge smene.

"Zbog obilnih kišnih padavina situacija u našem gradu je alarmantna, u pojedinim delovima grada došlo je do izlivanja reke Raške, Jošanice i Trnavice iz rečnih korita", navodi se u saopštenju nadležnih.

Gradski štab za vanredne situacije i Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u stalnoj koordinaciji. Raspoloživa mehanizacija je na terenu i brojne ekipe čine sve da pomognu u zaštiti od elementarne nepogode.

Angažovano je dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine.

Dve osobe koje su upale u reku Trnavicu se vode kao nestale i za njima se i dalje traga, dok je jedno lice nakon intervencije spasilaca zbrinuto, i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.