Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Novosađani dobijaju novu pešačku stazu – evo i gde

Usvajanjem budžeta Grada Novog Sada za 2024. godinu potvrđeno je i finansiranje projekta šetališta na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Izvor: Gradske info Novi Sad
Podeli
Ilustracija/Foto: SERGEI PRIMAKOV/Shutterstock
Ilustracija/Foto: SERGEI PRIMAKOV/Shutterstock

Reč je o šetalištu koje će sadržati pešačku-inspekcijsku stazu, a za taj projekat planirano je 87 miliona dinara iz gradskog budžeta, dok će dodatnih 50 miliona izdvojiti "Vode Vojvodine", koje će koristiti staze za inspekcione poslove, prenose Gradske info.

Reč je šetalištu sa obe strane kanala, od prevodnice do Kaćkog mosta, ukupne dužine oko pet kilometara (2,5 kilometara na svakoj strani).

Šetalište će biti obogaćeno i klupama, kao i rasvetom koja bi trebalo da bude postavljena na svakih 35 metara staze.

Novosađani sa Slane bare, Klise, Vidovdanskog naselja i Salajke iščekivali su ovakvo rešenje za kanal DTD, pa je projekat od velikog značaja pre svega za njih, ali i za ostatak Novog Sada.

Uređenje okoline kanala počelo je izgradnjom dečijeg igrališta na proširenju kanala na klisanskoj strani, kod Primorske ulice.

Takođe, uz obalu kanala DTD, na kraju Ulice Petra Drezgića, u blizini Klisanskog mosta, u budućnosti će se naći urbani džep sa mnoštvom sadržaja sa rekreaciju i sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.