Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

"Od igle do lokomotive": Ovo je nezaobilazna stanica vikendom

Nakon Drugog svetskog rata, šezdesetih godina prošlog veka počinje pravi procvat Najlon pijace. Naime, za taj vremenski period postoji i pretpostavka da je ovaj buvljak dobio naziv Najlon pijaca

Izvor: nsuživo.rs Novi Sad
Podeli
Editorial credit: nordantin / Shutterstock.com
Editorial credit: nordantin / Shutterstock.com

Sugrađani su iznosili polovnu garderobu, stari nameštaj i prodavali na kartonima – odnosno improvizovanim tezgama.

Pojedinim sugrađanima petak je rezervisan za posetu Najlonske pijace, dok je većini merak – obići Najlon nedeljom. Da svaka roba ima svog kupca, to ova pijaca i dokazuje. Na tezgama, ali i improvizovanim tezgama možete pronaći sve što tražite – od nameštaja, garderobe, alata, cveća. Pregršt opcija po nižim cenama u odnosu na specijalizovane prodavnice

Garderobu možete pronaći u dve opcije – ljudi koji prodaju novu garderobu ali i polovnu. U narodu rečeno, za svačiji budžet. Tako se cene i kreću. Naime, polovna garderoba kreće se od 500 dinara pa naviše, u zavisnosti za kojim delom odevne kombinacije ste u potrazi. Na tezgama nova garderoba prodaje se po ceni od 600 dinara do 2.000 dinara za majice, a šortsevi koštaju od 800 dinara do 3.800 dinara.

Papuče koštaju od 600 dinara do 2.000 dinara, u zavisnosti od modela. Patike možete pronaći po ceni od 2.700 dinara pa naviše.

Ova pijaca nudi i pregršt antikviteta. Njihova cena kreće se od 300 dinara pa naviše, u zavisnosti od modela ali i prodavca – koliko vam može sniziti cenu.

Nameštaj se nalazi u posebnom delu. Za dvosed, neophodno je izdvojiti od 220 evra. "Ležaji luks" koštaju od 200 evra pa naviše. Ležaljke koštaju od 70 evra pa naviše. Kuhinjski set – sto i pet stolica koštaju od 320 evra.

Ukoliko vam je potrebno nešto od tehnologije u ponudi se mogu pronaći – telefoni, televizori, punjači, slušalice, zvučnici, gejming setovi.

Ali ako ste u potrazi za nečim što će vam oplemeniti dom – i to možete pronaći na Najlonu. Naime, postoje razni modeli zavesa, satova, unikatnih ramova za slike, vaze… To sve možete pronaći po pristupačnim cenama – naravno uvek cena može da se koriguje.

Unikatna stara štampana izdanja. Cena stripova kreće se od 300 dinara pa naviše.

Ukoliko ogladnite dok obilazite Najlon, u ponudi imate I restorane ali I fast food-ove. Za veliku pljeskavicu potrebno je izdvojiti od 400 dinara, dok je za malu potrebno izdvojiti 350 dinara. Ukoliko želite da sednete u neki od restorana, potrebno je izdvojiti do nekoliko hiljada u zavisnosti od toga šta poručite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.